Proslank is een bewezen afslank programma

Het programma bestaat uit vier fasen: afvallen, behalen van jouw streefgewicht, stabiliseren en gewicht behouden. Voor niemand is het Proslank programma gelijk. De hoeveelheid maaltijden is afhankelijk van het geslacht, gewicht en persoonlijke voorkeuren. Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu een gratis intake aan bij een van de Proslank coaches.

Proslank wordt ervaren als een een lekker eiwitrijk dieet. Er is veel variatie in producten. Van maaltijden als spaghetti en chili, shakes, repen, brood tot aan gezonde eiwitrijke tussendoortjes, zowel zoet als hartig. Proslank-maaltijden zijn makkelijk te combineren met een gezinsleven omdat de bereiding weinig tijd in beslag neemt.

Verander je leefstijl

Verander je leefstijl

Gezond eten, dat willen we eigenlijk allemaal wel. Maar wat is nou eigenlijk gezond eten? We weten eigenlijk wel wat gezonde producten zijn zoals groenten, fruit, kip, vis etc. en vooral veel water drinken. Maar hoe combineer je dit nou op een dag? Want laten we eerlijk zijn, als je ontbijt met wortels en in de middag sla eet en s’ avonds vis met wok groenten, dan ben je na een paar dagen uitgeblust en snak je gewoon naar iets “lekkers”. Maar wat als je dus zeer gevarieerd kunt eten en gezond mag snacken? Proslank is ontwikkeld voor mensen met overgewicht. Vaak is het probleem niet het afvallen maar de periode daarna. Daarom start ik deze blog. Om een bewust gezond en makkelijk eetpatroon te creëren. Want wees nou eerlijk? Had je het zelf niet fijn gevonden als dit je al was aangeleerd vanuit je jeugd? Nou daarom J Geef het goede voorbeeld aan je (klein)kinderen. En lees je vandaag nog in, in jouw nieuwe leefstijl.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik ga proberen om een duidelijk overzicht te maken per categorie: ontbijt, lunch, diner en snacks. In de categorie snacks zul je ook verschillende ideeën vinden om mee te nemen voor onderweg of voor op bijvoorbeeld verjaardagen. Ik zal in iedere categorie verschillende recepten zetten omdat de een juist graag ontbijt met een “bite” en de ander juist met een lichte maaltijd of de een juist houdt van zoet en de ander van hartig. Je zult je eigen levensstijl moeten ontwikkelen. Je kunt mij gebruiken als leidraad.

Onbijt
Variatie is ontzettend belangrijk, zorg er dus voor dat je niet elke dag hetzelfde eet maar max. 2 keer per week hetzelfde gerecht. Ik zal hier later in een andere blog op terugkomen.


Voor de snelle Jelles
200 ml Magere kwark met noten Gezonde noten zijn: walnoten, amandelen, paranoten, pecannoten, cashewnoten, hazelnoten en pistachenoten.

Een luchtige start
één handje spinazie, magere kwark,  scheutje kokoswater, 5 walnoten, één halve appel en één glas water of ijsklontjes. Doe dit in de blender en meng tot een glad geheel.

Een “bite”
twee crackers (Quinoa of boekweit) met één ei en één halve avocado. Verdeel dit over de twee crackers

Uitgebreid ontbijt
Maak twee rolletjes van rosbief, wat plakjes komkommer, één gekookt eitje, handje gezonde noten, 2 plakjes geitenkaas en één augurk.

Lunch
Je hebt niet altijd alle middelen bij de hand om een lunch in elkaar te draaien. Zorg er dus voor dat je een planning maakt. Weet waar je eet. Mocht het toch onverwachts gebeuren dat je geen eten bij je hebt of dat je ergens gaat lunchen, weet dan wat verantwoorde keuzes zijn.

Een “bite”
Twee pompoenpitcrackers met een plakjes geitenkaas en wat schijfjes komkommer

Salade
Met salades kun je eindeloos variëren. Vind je dus een ingrediënt niet lekker vervang dit gerust door een ander gezond product. 1 ei, 4 asperges, halve avocado, handjes pistachenoten, 3 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, 1 tl mosterd, zout, peper, 50 g gerookte zalm, gemengde sla.

Soep met brood
Soep is niet alleen lekker maar ook gezond! Probeer wel zelf je eigen soep te maken. Soepen die verkocht worden in de supermarkt zitten vaak vol toegevoegde suikers.Soep kun je ook makkelijk maken invriezen wel zo makkelijk!

Soep:
300 g rundergehakt
snuf paprikapoeder
snuf knoflookpoeder
snuf peper en zout
1200 ml water
2 blokjes groentebouillon
250 g soepgroenten, (fijngesneden)
1 grote uit
1 scheutje olijfolie

Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van. Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui aan tot deze bruin begint te kleuren. Voeg de soepgroente toe en bak 1 minuutje mee. Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.

Brood:
1 courgette
100 g kokosolie
5 eieren
80 g kokosmeel
120 g amandelmeel
2 el wijnsteenbakpoeder
30 g lijnzaad
100 g gemengde ongebrande noten
1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de noten grof. Was en snijd de courgette in stukken. Maak in de keukenmachine de courgette, lijnzaad en knoflook zo fijn mogelijk. Voeg de kokosolie en eieren toe en maal het geheel tot een gladde massa. Voeg het kokosmeel, amandelmeel, bakpoeder en het zout toe en meng dit zodat er een deeg ontstaat. Meng als laatste de noten mee. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het deeg in de bakvorm. Laat het brood een uur gaar en bruin worden. Je kunt controleren of het brood gaar is door een sateprikker in het brood te prikken. Is de sateprikker schoon, dan is het brood gaar.

 

Diner
Je kunt zelf heel simpel een avondmaaltijd maken, als je de volgende dingen onthoudt. De basis van je maaltijd is altijd groenten. Je vindt in het Proslank boek precies welke groenten meer en minder koolhydraten bevatten. De tweede stap van je maaltijd bestaat uit vis, kip, rundvlees, tofu, tempé of ei. De laatste stap is vaak de lastigste en dat is smaak geven aan je maaltijd. Dit doe je met kruiden. Je kunt bijna alle kruiden gebruiken. Onthoud alleen dat kant-en-klaar zakjes vaak zoetstoffen bevatten en dat is juist niet wat je wil.

Ovenschotel
100 g tomaten
100 g kaas
4 eieren hard gekookt in plakken
250 g gare spinazie
50 g hüttenkäse
Peper
out

Kook de eieren. Ondertussen snijd je de tomaten in plakjes. Roer de hüttenkäse door de spinazie en breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden). Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof of snijd ze in plakjes. Maak laagjes in een niet te grote ovenschaal. Begin met een dun laagje spinazie, ei, tomaat bestrooi de tomaat met majoraan en dan een laagje kaas. Herhaal dit en eindig met kaas. (Dek af en bewaar koel tot gebruik). Bak de spinazie tomaat ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30-40 minuten gaar.

Taco’s
90 g geraspte kaas
30 g Parmezaanse kaas
1 tl cayennepeper
1 mespuntje komijn
200 g rundergehakt
2 tl taco gehaktkruiden
100 ml tomatensaus
75 g komkommer
100 g tomaten
100 g ijsbergsla
60 g zure room
1 bosui
1 avocado

Meng de geraspte kaas en Parmezaanse kaas met cayennepeper en komijn en verdeel in 4 porties voor 4 taco's. Snijd de groenten en zet alles klaar in aparte bakjes zodat iedereen makkelijk kan nemen wat ze lekker vinden. Verwijder de zaden van de tomaat en komkommer en snijd ze in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd van de ijsbergsla een paar fijne repen af. Verdeel de kaas in een dunne maar aaneengesloten cirkel (ca. 15 cm) over de bodem van een goede antiaanbak koekenpan (zonder boter of olie). Bak de kaas 3-5 minuten op middelhoog vuur, tot de kaas gesmolten is en goudgeel begint te kleuren. Vorm de taco zo nodig in model met een hittebestendige spatel. Zet van de hittebron af, laat even afkoelen en stollen zodat je de taco makkelijker kunt omkeren. Je kunt dit ook s’ middags al doen.  Zet de pan terug en bak de andere kant op dezelfde manier, tot de kaas goed gebakken is. Bak de taco niet te donker, want dan smaakt-ie bitter! Leg de taco direct uit de pan over bijvoorbeeld twee stelen van een houten lepel om een mooie taco te krijgen. De taco koelt redelijk snel af, je kunt ze na een paar seconden ook met je hand verder vormen.  Bak het gehakt met de tacogehaktkruiden naar smaak. Voeg eventueel wat tomatensaus toe voor een smeuïger gehaktsaus. Vul de kaastaco met laagjes: sla, gehakt, tomaat, komkommer, een lepel zure room, een beetje bosui en plakjes avocado. 2 taco's per persoon als hoofdmaaltijd.

Snacks
Ik weet zeker dat iedereen op verjaardagen hier zijn vingers bij aflikt! Gezonde snacks maken kan ook heel simpel. Maak Tzazikisaus en leg hierbij paprika, tomaat, komkommer etc. een super gezonde dip! Maar wat dacht je van opgebakken champignons in sojasaus met peper en zout? Het lijkt een grote moeite maar eigenlijk valt het wel mee. Ik bedoel of je nou toastjes maakt of heerlijke pizza’s zoals hieronder? Wees creatief, wees vernieuwend. Iedereen zal verbaasd staan van jouw nieuwe manier van eten.

Mini-pizza’s
24 plakjes courgette
1 bol mozzarella
Italiaanse kruiden
1 bosui
12 halve cherrytomaatjes
Peper
Zout
Geraspte kaas (Zwitserse strooikaas is nog beter!)
Basilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden), of gebruik de grill. Snijd de tomaatjes doormidden en de mozzarella in stukken zodat ze op je pizza's passen. Verdeel de (rauwe) plakjes courgette over de bakplaat. Maal er wat peper en een klein beetje zout over. Leg op elk plakje courgette een stukje mozzarella en bestrooi met Italiaanse kruiden. Op elke mini pizza een ringetje bosui en afdekken met een half tomaatje met geraspte kaas. Bak de mini pizza's 10-12 minuten bovenin in de warme oven of zet ze even onder de grill. Serveer op een schaaltje met wat rucola en garneer met verse basilicum.

 

 
Afvallen gaat makkelijker met begeleiding

Bij de Proslank coach krijgt u, voordat u begint, een intakegesprek. Zij of hij zal u adviseren met de juiste fasen en streefgewicht. Vervolgens komt u wekelijks terug voor de begeleiding, zo zult u eerder uw doel bereiken. Dichtstbijzijnde begeleidingspunten kunt u vinden onder de rubriek "Verkooppunten".

Proslank - Bergerweg 61 - 6135 KD Sittard - info@proslank.nl - Tel. 085-1301952